Bijwerken naar Windows 11 - december 2022

✨ Nieuwe features

• Het is nu mogelijk om bestaande werkplekken naar Windows 11 bij te werken. Hiervoor moet je deze optie wel zelf inschakelen, standaard staat deze vooralsnog uit.

• In het apparaatoverzicht kan je nu zien op welke Windows-editie een apparaat draait.

• Je kan vanaf nu instellen dat de downloadsmap na een ingesteld aantal dagen automatisch wordt opgeruimd. Let hierbij wel op dat verwijderde bestanden niet meer teruggehaald kunnen worden!

• Je kan nu de MOO Startportaal snelkoppeling verwijderen van apparaatgroepen. Vanaf nu staat de snelkoppeling naar MOO Startportaal in de applicatielijst. Standaard is de snelkoppeling toegewezen zodat er niets veranderd en de snelkoppeling niet zomaar verwijderd is. Op deze manier kan je zelf kiezen of je deze van bepaalde apparaatgroepen wil verwijderen.

🚀  Verbeteringen

• Er is een belangrijke update uitgevoerd in Apparaatbeheer. Deze update bevat een aanpassing van de wijze waarop we autoriseren en communiceren met de Intune MDM-dienst van Microsoft. Na deze update zul je in de Azure logs een melding zien voorbijkomen dat er een nieuwe app-registratie is gemaakt voor Apparaatbeheer. Je hoeft hier verder niks mee te doen. De huidige app-registratie zal in de komende weken verwijderd worden.
    De update zorgt voor een extra beveiliging van het systeem, maar heeft geen invloed op het gebruik van Apparaatbeheer.