Nieuwe snelkoppelingen - april 2023

✨ Nieuwe features

• Alle snelkoppelingen naar MOO zijn aangepast op zowel Windows, Chrome OS en iPad OS. Het icoon is nu in stijl met de nieuwe MOO Suite en de naam is aangepast van MOO Startportaal naar MOO Suite.

Op iPad is de naam voorlopig nog 'MOO Startportaal' in plaats van 'MOO Suite' door technische beperkingen. Ook kan het zijn dat het icoon nog blauw blijft. De MOO webclip zal op een later moment dit jaar worden vervangen door een nieuwe versie en dan zal dit sowieso worden aangepast.

✅ Opgeloste problemen

• Het wijzigen van de achtergrondafbeelding in de Chrome OS instellingen is weer mogelijk.
  • Er was een probleem geconstateerd bij Google gekoppelde scholen die buiten Apparaatbeheer om wifinetwerken hebben aangemaakt in de Google Admin console. Hierdoor werden nieuwe wijzigingen niet toegepast en bleven de apparaatgroepen op rood staan. Dit is opgelost en alle foutieve groepen zijn inmiddels voorzien van de juiste instellingen.

🚀 Verbeteringen

• Het wijzigen van Chrome Policies en WiFi instellingen verloopt nu op een efficiëntere manier. De bluetooth restrictie voor apparaatgroepen is niet meer instelbaar. Deze policy is (nog) niet beschikbaar. Er is een automatisch retry-mechanisme toegevoegd voor het synchroniseren van Chrome Policies.