Apparaten bijwerken naar Windows 11

Het is mogelijk om bestaande werkplekken naar Windows 11 bij te werken. Hiervoor moet je deze optie wel zelf inschakelen, standaard staat deze uit. Wil je gebruik maken van de inlogassistent op Windowsapparaten dan moeten deze apparaten geüpdatet zijn naar Windows 11.

Het updaten naar Windows 11 kan ingesteld worden door een ICT-coördinator in Apparaatbeheer. Het updaten is een globale voorkeur. Je stelt dit dus in voor alle Windowsapparaten tegelijk.

• Open Apparaatbeheer en kies Instellingen.
  • Klik bovenin op Windows om de Windowsinstellingen te openen.
  • Kies bij Globale Voorkeuren voor het tabblad Windows Updates.
  • Zet het vinkje aan bij Updaten naar Windows 11 en sla op.
  • Een update naar Windows 11 wordt behandeld als een reguliere update. Uitstelperiode, update strategie en notificaties zijn ook gewoon van toepassing bij deze update.