Energiebeheer en standaardtaal Microsoft Edge - september 2023

✨ Nieuwe features

• Nieuwe optie voor Energiebeheer van Windows:

Het is nu mogelijk om notebooks automatisch uit te laten schakelen wanneer de klep wordt dichtgeklapt.

Deze instelling kan door de ICT-coördinator worden ingesteld. Wanneer deze instelling niet wordt aangepast zal het systeem in slaapmodus gaan, dit is zoals het nu ook is.

• De downloadmap opruimen is verbeterd:

Voorheen was het zo dat de downloadmap alleen werd opgeruimd wanneer de pc niet meer genoeg schijfruimte had. Bijvoorbeeld, de instelling was ingesteld op 7 dagen, dan werden de bestanden die de laatste 7 dagen niet zijn geopend pas verwijderd wanneer de pc minder dan 10 procent vrije ruimte heeft.

Dat is nu uitgebreid met dat dit ook elke dag gebeurt. Het criterium is nu dus: Geen schijfruimte meer + Dagelijkse check, dan worden de bestanden die volgens de ingestelde waarde niet geopend zijn verwijderd.

Bestanden die dus wel regelmatig worden gebruikt zullen niet worden verwijderd.

✅ Opgeloste problemen

• Microsoft Edge volgt nu de systeemtaal en is niet meer standaard geforceerd op Nederlands.