Instellingen Chrome OS Apparaatvoorkeuren

Je kunt voor Chromebooks instellingen maken op Gebruikersniveau en op Appraatniveau. In dit artikel leggen we je uit welke instellingen je kunt maken.


Apparaatvoorkeuren

Kies altijd eerst de apparaatgroep waarvoor je de instellingen wilt aanpassen, daarna kan je de instelling maken en opslaan. Zoek je een specifieke instelling dan kan je de zoekbalk bovenaan gebruiken.

Een apparaatgroep selecteren

Accounts en aanmelding:

Inlogscherm achtergrond

Je kan een afbeelding uploaden die wordt getoond op het aanmeldscherm van de Chromebooks. Zorg ervoor dat de afbeelding een geschikte resolutie heeft voor de Chromebooks.


Logindomein restrictie

Je kan instellen dat het alleen mogelijk is met accounts van een specifiek domein in te loggen bij de Chromebooks. Je kan de restrictie zetten op alle domeinen van de stichting of alle domeinen van een school.


Inlogassistent

Zet deze instelling aan zodat leerlingen kunnen inloggen op de Chromebooks door middel van de inlogassistent. Hierdoor hoeven leerlingen niet hun gebruikersnaam in te typen, maar kunnen ze op een speciaal aanmeldscherm eerst hun groep, en daarna hun eigen naam selecteren. Let op: deze functie werkt alleen wanneer de inlogassistent óók ingeschakeld is in Basishub. Zie daarvoor: De inlogassistent instellen (Basishub).


Gastgebruikers toestaan

Wanneer deze optie is ingeschakeld is het mogelijk om de Chromebook te gebruiken in gastmodus. Met gastmodus is het mogelijk om gebruik te maken van de Chromebook zonder in te loggen.


Logindomein aanvullen

Wanneer deze instelling is ingeschakeld zal standaard het domein (het gedeelte achter het @-teken in je gebruikersnaam) al ingevuld staan op het aanmeldscherm.

Toetsmodus:

Type

Je kan kiezen voor toetsmodus met Facet of URL. Het is mogelijk om op een Chromebook gebruik te maken van de ‘Facet Afname CrOss app’. Deze afname Client kan momenteel, naast het reguliere inloggen, afzonderlijk worden gestart door de kandidaten tijdens het werken op een Chromebook.


Meer informatie over de Facet Afname CrOss app

URL

Gebruik je toetsmodus op basis van URL, vul dan hier de URL in. Enkel deze URL kan nu nog op de Chromebook geopend worden.

Vul je hier https://heutink-ict.nl/ in dan kan je ook https://heutink-ict.nl/toets openen.

Vul je hier https://heutink-ict.nl/toets in dan kan je https://heutink-ict.nl of https://heutink-ict.nl/uitleg niet openen.

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.