Een iPad uitrollen in Apparaatbeheer

Werk je op school met iPads dan wil je deze natuurlijk ook beheren via Apparaatbeheer. Wanneer je de apparaten aanschaft bij Heutink ICT dan weet je in ieder geval dat de iPads makkelijk aan apparaatbeheer toegevoegd kunnen worden.

Om een iPad te beheren via Apparaatbeheer dient deze met DEP (Device Enrollment Program) aangeschaft te zijn. Met DEP aangeschaft betekend dat de iPad door de verkoper in jouw Apple School Manager is gezet. Heb je de iPads bij Heutink ICT gekocht dan zorgen wij er natuurlijk voor dat dit gebeurd. Ook kan je er voor kiezen dat wij de iPads al in Intune zetten.

Koop je de iPad ergens anders dan kan je het DEP id doorgeven aan de verkoper om te zorgen dat de nieuwe apparaten worden toegevoegd aan jouw Apple School Manager omgeving.

Heb je de iPad gekocht zonder DEP dan zal de iPad eerst opgenomen moeten worden in Apple School Manager. Neem contact met ons op zodat we hiermee kunnen helpen of dit voor je kunnen verzorgen.

De iPads dienen aan Intune toegevoegd te worden om te zorgen dat ze zichtbaar worden in Apparaatbeheer. Zijn de iPads al toegevoegd aan Intune maar nog niet gesynchroniseerd met Apparaatbeheer ga dan verder met iPad toevoegen aan Apparaatbeheer.

Apparaten in Intune synchroniseren

• Ga naar Intune en log in met het beheeraccount.
  • Klik in het linkermenu op Apparaten.

Linkermenu
  • Klik onder Onboarding van apparaten op Inschrijving.

Kies Inschrijving
  • Klik op het tabblad Apple.

Kies Apple
  • Klik op Tokens voor het inschrijvingsprogramma.

Kies Tokens voor inschrijvingsprogramma
  • Klik op het Token van de stichting.
  • Klik op Apparaten.
  • Klik op Synchronisatie.
  • Wanneer alle iPads in de lijst staan ga je verder op de iPads.
  • Op de iPad, selecteer de Taal en de Regio.
  • De iPad geeft nu aan dat deze extern beheerd wordt.
  • Klik op Volgende en accepteer alles totdat je het bureaublad van de iPad ziet.

iPad toevoegen aan Apparaatbeheer

Heb je de iPads net in Intune gesynchroniseerd, dan duurt het ongeveer 10 minuten voor je de volgende stappen kan uitvoeren. De apparaten kunnen nog niet direct in Apparaatbeheer gesynchroniseerd worden.

• Open Apparaatbeheer
  • Zorg dat je in het linkermenu Apparaten geselecteerd hebt.
  • Klik op Apparaten synchroniseren en kies iPadOS.

iPad Synchroniseren
  • Je zal nu alle iPads zien die je in Intune gesynchroniseerd hebt.
  • Selecteer alle iPads en klik op Synchroniseren.
  • Kies de groep waaraan je de iPads wilt koppelen.