ChromeOS updates afdwingen - april 2024

🚀  Verbeteringen

Apparaatbeheer zal nu ChromeOS updates afdwingen. Tot nu toe werden altijd de standaard policies vanuit Google gevolgd, maar in de praktijk kwam het te vaak voor dat er afwijkende instellingen werden toegepast met als resultaat dat er helemaal niet werd geüpdatet. Omdat je van ons mag verwachten dat dit gedaan wordt worden nu deze policies afgedwongen. Er is dan ook miniem verschil met de Google standaard.

Policies die nu worden afgedwongen zijn:

• AutoUpdateSettings (Apparaatgroep):
    • Update inschakelen
    • Stabiel kanaal
    • Herstart niet afdwingen na update
    • Rollback niet mogelijk
    • Geen gefaseerde uitrol van updates
    • Geen tijdrestricties wanneer de update mag installeren
    • Geen LTS versie afdwingen

Rapportage (Apparaatgroep):

• Rapporteer laatst ingelogde gebruiker op het systeem
    • Rapporteer OS informatie

Notificaties (Gebruikergroep):

• Geef melding over een verplichte herstart van het systeem na installeren van de update
    • Eerste 96 uur na installeren update, geen melding geven
    • Na 168 uur melding geven voor verplichte herstart
    • Geen tijdschema ingesteld wanneer deze meldingen getoond mogen worden

Zoals elke policywijziging, moet er eerst een wijziging op de groep worden gedaan voordat deze worden toegevoegd. Dit wordt ook periodiek door ons gedaan voor alle scholen.