Instellingen Windows Gebruikersvoorkeuren

Gebruikersvoorkeuren

Kies voor welke groep je instellingen wilt maken. Instellingen gelden dan voor alle gebruikers van deze groep. Je kan kiezen voor de groepen leerlingen of personeel om instellingen voor alle leerlingen of alle personeelsleden te maken. Maar je kan ook kiezen om voor een primaire groep instellingen aan te passen. De primaire groepen zijn overgenomen uit de groepsindeling zoals die in MOO wordt weergegeven. Deze groepsindeling kan in Apparaatbeheer niet worden aangepast.
  • Kies bij het dropdownmenu één van de gebruikersgroepen. De instellingen die je maakt in Gebruikersvoorkeuren gelden nu voor deze groep.
Een gebruikersgroep selecteren

Personalisatie:

Achtergrond afbeelding

Kies hier welke achtergrond gebruikers zien nadat ze hebben ingelogd.

Beperkingen:

Camera toestaan

Je kan hier instellen of het mogelijk is om de camera te gebruiken op Windows apparaten.

Systeembeheer applicaties toestaan

Blokkeer met deze functie systeembeheer applicaties zoals Powershell.

Externe opslag toestaan

Wanneer deze instelling uit staat is het niet mogelijk om gegevens vanaf een USB-stick, externe schijf of een geheugenkaart te gebruiken op de Windows apparaten.

Geolocatie toestaan

Sta toe dat de locatie van het apparaat gedeeld kan worden.

Opslag:

OneDrive - Synchronisatie met privé account toestaan

Stel in of gebruikers ook een privé account kunnen aanmelden in de OneDrive app. Staat dit uit dan is het enkel mogelijk om met een schoolaccount aan te melden.

OneDrive - Bekende mappen verplaatsen

Stel in dat de mappen Documenten, Afbeeldingen en bestanden op het bureaublad automatisch naar OneDrive worden verplaatst.

Browser:

URL-blokkering

Voer één of meerdere URL's in om aan de lijst toe te voegen. Deze URL's zullen geblokkeerd worden. Het gebruik van wildcards is niet toegestaan.

Desktop notificaties toestaan

Websites kunnen vragen of er notificaties gestuurd mogen worden. Hiermee kan je zorgen dat er geen notificaties verstuurd kunnen worden. Met deze optie kan je ook (reclame) pop-ups die rechtsonder getoond worden blokkeren.

Veilig zoeken

Veilig zoeken maakt gebruik van de instellingen van Safe Search van de browser. Safe Search filtert afbeeldingen en video's voor volwassenen uit de zoekresultaten.

Veilig YouTube

Veilig YouTube staat standaard uit, omdat hierdoor ook bepaalde educatieve video’s onbereikbaar kunnen worden, omdat deze niet geclassificeerd zijn voor kinderen.

Wachtwoordbeheer inschakelen

De mogelijkheid tot het opslaan van wachtwoorden in de wachtwoordbeheerder van de browser inschakelen.

Standaard zoekmachine

Je kan kiezen wat de standaard zoekmachine is in Microsoft Edge. Je kan kiezen tussen Google Chrome of Bing. Dit is de zoekmachine die wordt gebruikt wanneer er een zoekopdracht wordt uitgevoerd d.m.v. het browservenster.

Anoniem browsen toestaan

Maakt het mogelijk dat er gebruik kan worden gemaakt van het Inprivate venster. Browsegeschidenis wordt in een inprivate venster niet opgeslagen.

Cookies inschakelen

Maakt het mogelijk dat de cookies gegevens geaccepteerd kunnen worden.

Blokkeer installatie van andere extensies

Met deze instelling kunnen gebruikers zelf geen extensies installeren in Microsoft Edge. Extensies kunnen nog wel vanuit Apparaatbeheer gepusht worden.

Geschiedenis onthouden

Kies of de browsegeschiedenis wordt bijgehouden of dat dit meteen wordt verwijderd na het sluiten van de browser.

Verwijderen geschiedenis toestaan

Als deze instelling uit staat kunnen gebruikers niet zelf de geschiedenis op het apparaat wissen.

Startpagina URL

Kies welke website getoond wordt wanneer je de browser opstart. Je kan meerdere websites invullen.

Toevoegen van extra profielen toestaan

Deze instelling maakt het mogelijk om naast het schoolaccount nog een of meerdere profielen toe te voegen aan Microsoft Edge.

Te installeren extensies

Kies welke extensies geïnstalleerd moeten worden. ​Voer één of meerdere extensie ID's in die op de achtergrond geïnstalleerd worden.

Vertrouwde websites

Voer één of meerdere URL's in om aan de lijst toe te voegen. Het gebruik van wildcards is niet toegestaan.

Developer tools toestaan

De Chromebrowser beschikt over de mogelijkheid om in de broncode van websites te kijken. Het is voornamelijk bedoeld voor webbouwers die ook zelf met HTML, JavaScript en CSS aan de slag gaan bij het bouwen en onderhouden van hun website.

Casten toestaan

Met casten kan je het beeld op jouw device casten naar bijvoorbeeld het Digibord.

Printers:

Toevoegen van printers toestaan

Sta toe dat gebruikers zelf printers kunnen toevoegen.