Een niet-functionerende Chromebook herstellen

Je Chromebook functioneert niet. Vaak kun je deze zelf door een aantal handelingen herstellen. Je leest hier op welke manieren.

Chromebook met de fout Chrome OS is missing

• Als je iets hebt aangesloten op de Chromebook (zoals een muis of externe harde schijf), verwijder je deze randapparatuur.Open de herstelmodus:
    • Chromebook: Houd Esc + Vernieuwen ingedrukt en druk op de aan/uit-knop
      Laat de aan/uit-knop los. Wanneer een bericht wordt weergegeven op het scherm, laat je de andere toetsen los.
    • Chromebox: Schakel deze eerst uit. Houd de herstelknop ingedrukt met een paperclip of iets dergelijks. Druk op de aan/uit-knop om de Chromebox weer in te schakelen. Wanneer een bericht wordt weergegeven op het scherm, laat je de herstelknop los.
    • Chromebit: Haal de stekker uit het stopcontact. Houd de herstelknop ingedrukt met een paperclip of iets dergelijks. Sluit de Chromebit weer aan op het stopcontact. Wanneer een bericht wordt weergegeven op het scherm, laat je de herstelknop los.
    • Chromebook-tablet: Houd de knoppen Volume omhoog, Volume omlaag en Aan/uit ten minste tien seconden ingedrukt en laat ze los.
  • Je ziet nu een van de volgende berichten:
    • 'Chrome OS ontbreekt of is beschadigd. Plaats een USB-stick of SD-kaart voor herstel.'
    • 'Plaats een USB-stick of SD-kaart voor herstel.'
  • Plaats de USB-stick of de SD-kaart die je hebt gebruikt om het herstelmedium te maken.
  • Volg de instructies op het scherm.
Optioneel: Gebruik je USB-stick of SD-kaart opnieuw.

Nadat je je Chromebook hebt hersteld, moet je het herstelmedium wissen als je de USB-stick of SD-kaart opnieuw wilt gebruiken om andere bestanden op te slaan.
Het herstelmedium wissen:

• Open het Google-herstelprogramma
  • Klik op Instellingen.
  • Klik op Herstelmedium wissen.
  • Selecteer in het dropdown menu de USB-drive of SD-kaart die je wilt wissen.
  • Klik op Doorgaan.
  • Controleer of het opslagapparaat dat je voor het herstel hebt gebruikt, wordt vermeld.
  • Klik op Nu wissen.
  • Met de tool wordt alles op je USB-stick of SD-kaart gewist. Wanneer het bericht 'Je herstelmedium is gewist' wordt weergegeven, klik je op Gereed.
  • Verwijder de USB-stick of de SD-kaart uit de computer.
  • Formatteer het opslagapparaat met een tool van je besturingssysteem.