Chromebook herstellen

Het volgende artikel kun je lezen wanneer je problemen ervaart met je chromebook, het apparaat gaat bijvoorbeeld niet meer aan of functioneert niet meer naar behoren. Vaak bij vast lopers, typ problemen of beeldproblemen geven wij het advies om je chromebook naar de fabrieksinstellingen te resetten wat ook wel een Powerwash wordt genoemd.

Powerwash

1. Druk op de aan/uit knop
2. Bij het zien van het inlogscherm,  Houd Esc + Vernieuwen ingedrukt en druk op de aan/uit-knop. Laat vervolgens de aan/uit-knop los.

3. Wanneer dit is gelukt zie je het volgende scherm

4 . Druk op CRTL + D, hierna verschijnt nu het volgende scherm, Druk op Enter

5. Bij het zien van het volgende scherm druk je nogmaals op Enter, het systeem zal nu een Powerwash uitvoeren.

6. Na het uitvoeren van een Powerwash wat enkele minuten zal duren verschijnt bij voltooien het volgende scherm:

7. Het apparaat kan nu weer zakelijk worden aangemeld via de Enterprise Enrollment, lees hier hoe je het apparaat weer in beheer kan nemen: Chromebook in beheer nemen

Mocht je dit scherm niet zien is het advies om de chromebook te herstellen met behulp van een USB. Dit kan worden nagelezen via het volgende artikel.
Chromebook herstellen met USB Stick