Lokaal inloggen

Als je lokaal inlogt, kun je inloggen buiten het netwerk om.
Om de veiligheid te kunnen waarborgen is Heutink-ICT afgestapt van het standaard wachtwoord voor het lokaal inloggen. Elke computer heeft nu een eigen wachtwoord om lokaal in te loggen.

Dit helpartikel is alleen van toepassing op het Deklas.nu3 computernetwerk. Dat is het netwerk waarbij op de schoollocatie een server aanwezig is.

Het wachtwoord is opgebouwd uit brinnummer-computernaam-Deklas1010.
Om te kunnen achterhalen wat het lokale wachtwoord is, kunt u bij de gebruikersnaam .\ invoeren in het aanmeldvenster. Zowel het brinnummer als de computernaam komt dan in beeld te staan.

Op de afbeelding hierboven is een aanmeldvenster. Hierop kan lokaal worden ingelogd door de volgende gegevens in te voeren:
Gebruikersnaam: .\lokaalgebruik
Wachtwoord: 99YY11-SPCN002-Deklas1010 ( Let op: dit is hoofdletter gevoelig)
Na het invoeren van dit wachtwoord zal deze gewijzigd moeten worden. Dit wachtwoord hoort dan bij deze computer. Bewaar deze gegevens goed. Wij adviseren meestal om dit wachtwoord met 1 op te laten lopen. Het wachtwoord dat gebruikt is in het voorbeeld zal dan bijvoorbeeld gewijzigd kunnen worden in 99YY11-SPCN002-Deklas1011.