Standaard bios toetsen en instellingen

Systemen kunnen worden uitgerold in Windows 7 en in Windows 10.
Hiervoor dienen aanpassing gemaakt te worden in de BIOS (basic input/output system).
Druk tijdens het starten van het systeem op de desbetreffende BIOS toets.

Dit helpartikel is alleen van toepassing op het Deklas.nu3 computernetwerk. Dat is het netwerk waarbij op de schoollocatie een server aanwezig is.

Standaard BIOS instellingen

Windows 7
  •  Legacy boot aan / enabled
  • Secure boot uit / disabled
  • Network stack aan / enabled
Windows 10
  •  UEFI boot aan / enabled
  • Secureboot aan  / enabled
  • Network stack aan / enabled

Standaard BIOS toetsen

• HP:  F10
  • Dell: F2
  • Acer F2
  • Lenovo:: F1
  • Asus: F2