Werkplek uitrollen/Rissen

Dit helpartikel is alleen van toepassing op het Deklas.nu3 computernetwerk. Dat is het netwerk waarbij op de schoollocatie een server aanwezig is.

Dit standaard/algemene omschrijving hoe werkstations (gerist) uitgerold kunnen worden in het deklas.nu netwerk.
Het werkstation dient via de netwerkkabel (LAN) aangesloten te worden. Dit geldt eveneens voor laptops, het monitor en het toetsenbord.

• Sluit het werkstation aan op een netwerkkabel
  • Bepaal om welk besturingssysteem het gaat en voer de instellingen door die terug te vinden zijn bij de algemene BIOS instellingen
  • Herstart het systeem en druk tijdens het starten op de F12 toets / F9 toets voor “nieuwere” HP werkstations
  • Kies vervolgens voor Windows 10: Netwerk boot IPv4
  • Kies voor Windows 7: Netwerk boot / Internal NIC
  • De machine vraagt om de bevestiging te starten vanaf de netwerk adapter. Bevestig dit met de F12 of de Enter toets
  • De installatie zal vanzelf starten