RIS foutcodes

Soms wil het voorkomen dat het rissen van een computer/laptop niet naar behoren verloopt en dan ook een foutcode geeft tijdens de ris. Je vindt er hier alles over.

Dit helpartikel is alleen van toepassing op het Deklas.nu3 computernetwerk. Dat is het netwerk waarbij op de schoollocatie een server aanwezig is.

De Ris kan niet worden gestart na F12
De oorzaak is dat het apparaat na het opstarten geen IP-adres ontvangt. De DHCP-server is gestopt en dient opnieuw te worden gestart.

Foutcode R3
De computer/laptop is nog actief in het netwerk van een andere school of dependance. Het apparaat dient verwijderd te worden uit dat netwerk en opnieuw gerist te worden.

RIS Foutcode R6-xx
De hardware van uw computer/laptop voldoet niet aan de minimum systeemeisen van deklas.nu.

Let op: Indien je telefonisch contact op neemt met de servicedesk willen wij je er op attenderen om het serienummer, merk en modelnummer van de computer/laptop bij de start van het gesprek paraat te hebben.