Geen vertrouwensrelatie

Wanneer je je aanmeldt op een computer of laptop kun je nog weleens een foutmelding tegenkomen. Hier vindt je wat het inhoudt als er wordt aangegeven dat de beveiligingsdatabase op de server geen computeraccount heeft voor de vertrouwensrelatie met dit werkstation.

Dit helpartikel is alleen van toepassing op het Deklas.nu3 computernetwerk. Dat is het netwerk waarbij op de schoollocatie een server aanwezig is.

De oorzaak van deze foutmelding is een mislukte RIS: de computer is niet op de juiste wijze in het domein geplaatst. Dit heeft als gevolg dat er niet kan worden aangemeld.

Dit is in de meeste gevallen op te lossen door het werkstation opnieuw te rissen.