Geen aanmeldingsservers

Soms lukt het niet om je aan te melden op het werkstation. Er verschijnt dan een foutmelding. In dit geval wordt de volgende foutmelding besproken: Er zijn momenteel geen aanmeldingsservers beschikbaar om de aanmeldingsaanvraag te verwerken.

Dit helpartikel is alleen van toepassing op het Deklas.nu3 computernetwerk. Dat is het netwerk waarbij op de schoollocatie een server aanwezig is.

De oorzaak van deze foutmelding is dat de computer geen directe verbinding met de server heeft. Gelukkig kan dit meestal worden opgelost door de volgende stappen te volgen:

• Controleer de netwerkkabel.
    Branden er lampjes bij de netwerkkabel? Zo ja, dan heb je een goede netwerkverbinding.
    Zo nee, dan heeft de computer geen netwerk connectiviteit.
    Controleer of de kabel goed in de pc zit en of de kabel aangesloten is op een patchpunt in de muur.
  • Controleer of meerdere machines het probleem hebben.
  • Controleer of de server aan staat.
  • Controleer hoe de lampjes op de switch knipperen.
    Snel en synchroon: er is sprake van een lus in het netwerk.
    Rustig en om de beurt: de switch werkt naar behoren.