Energiebesparing instellen

Energiebesparing instellen gebeurt via MOO. Er kan per werkstation worden aangegeven wanneer deze moet worden opgestart en tevens wanneer deze moet worden afgesloten.

Dit helpartikel is alleen van toepassing op het Deklas.nu3 computernetwerk. Dat is het netwerk waarbij op de schoollocatie een server aanwezig is.

Energiebeheer is te bereiken via de tegel  DeKlas.nu Beheer. Deze dient te worden toegewezen door de ICT-Coördinator. Energiebeheer staat onder Werkstations.

  • Eerst wordt aangegeven of deze optie moet werken, met het vinkje bij Werkstations automatisch laten opstarten

  • Daarna per werkstation aanvinken of deze automatisch moet opstarten en op welk tijdstip. Met de vinkjes bij ma, di enz. kan deze instelling ook voor alle werkstations in één keer gedaan worden.

  • Rechtsboven kan ook met een filter een specifieke locatie worden gekozen. Alle werkstations op een specifieke locatie worden dan weergegeven. Let op: Deze functie blijft ook in de vakantie actief. Concreet betekent dit dat een computer ook in de vakantie aangezet wordt. Zet de functie dus tijdig uit!

Is je vraag hiermee beantwoord? Bedankt voor de feedback Er is een probleem opgetreden bij de verzending van je feedback. Probeer het alsjeblieft later nog een keer.