Lokale software toevoegen op een werkstation

Het komt soms voor dat er lokale software geïnstalleerd wordt op een werkstation wanneer er geen netwerkinstallatie benodigd of mogelijk is. Er kan daarom software geïnstalleerd worden welke vervolgens door alle gebruikers op het desbetreffende systeem gestart kan worden.

Dit helpartikel is alleen van toepassing op het Deklas.nu3 computernetwerk. Dat is het netwerk waarbij op de schoollocatie een server aanwezig is.
  • Log in op het betreffende systeem onder het admin account.
  • Bepaal het SPCN nummer van het systeem.
  • Nu het SPCN nummer bekend is, kan de map voor de lokale software aangemaakt worden zodat hier de lokale software in geplaatst kan worden. Dit kan op de volgende manier:
    - Klik op Deze Computer op je bureaublad
    - Klik op de schijf Applicaties
    - Open Bin
    - Open Lokale Software
    Het kan zijn dat hier eerder al de lokale software mappen zijn toegevoegd. Indien dit niet zo is dient dit handmatig te gebeuren op de volgende manier:
    Rechter muisknop -> Nieuw -> Map
    - Geef de map de naam van het SPCN nummer zoals deze bekend is in systeem informatie (bovenstaande afbeelding)
    Voorbeeld: 00AA-SPCN001
  • De lokale software dient in deze map geplaatst te worden.
  • Ga naar de C:-schijf.
  • Klik op Program Files.
  • Zoek het programma op.
  • Klik met de rechtermuisknop op het programma en kies kopiëren.
  • Ga naar de eerder gemaakte map en klik daarin met de rechtermuisknop. Kies plakken.
  • Onder elke gebruiker kan nu naar de lokale software map worden gegaan om deze te openen. Via die map kan het bestand worden uitgevoerd en geopend.

Let op: Bovenstaand is nu alleen voor deze betreffende pc uitgevoerd. Indien er op andere systemen ook lokale software geïnstalleerd is, dient op deze systemen dezelfde stappen uitgevoerd te worden!