Snelkoppelingen toewijzen

Dit helpartikel is alleen van toepassing op het Deklas.nu3 computernetwerk. Dat is het netwerk waarbij op de schoollocatie een server aanwezig is.

Als er nieuwe software is aangevraagd, of er een nieuwe groep is aangemaakt, zullen er snelkoppelingen moeten worden geplaatst. Dit kan de ICT-coördinator gemakkelijk zelf vanuit het admin account.

• Log in onder het admin account.
  • Klik op Deze Computer.
  • Aan de linkerkant staan de verschillende netwerkschijven. Selecteer Installatieschijf (I:\).
  • Open de map Snelkoppelingen.
  • Selecteer de snelkoppeling(en) die je wil toewijzen aan de nieuwe groep. Kopieer deze.
  • Na het kopiëren open je een andere netwerkschijf, namelijk de Desktop schijf (N:\).
  • Kies het bureaublad van de gebruiker of de groep die de snelkoppeling nodig heeft. Plak de snelkoppeling op het bureaublad.

De gebruikers zien de snelkoppelingen nu op hun bureaublad.