Verbinding maken met schoolnetwerk

Chromebooks en Windows-apparaten die van thuisgebruik weer terugkomen op school moeten opnieuw verbinding maken met het schoolnetwerk. Dit gaat normaal gesproken automatisch. Het kan echter gebeuren dat dit niet gebeurt doordat een Chromebook of Windows-laptop te lang geen verbinding heeft gemaakt met het schoolnetwerk.

Als dat het geval is. verschijnt onderstaande foutmelding (voorbeeld Chromebook):

Je kunt de verbinding op het apparaat zelf herstellen door handmatig het schoolnetwerk aan te klikken. Er wordt vervolgens automatisch verbinding gemaakt. Misschien moet je het wachtwoord van de Wifi-verbinding invoeren. Dit wachtwoord is bekend bij de ICT-coördinator. Je wordt daarna doorgezet naar het inlogscherm.