Groepslogin

Dit helpartikel is alleen van toepassing op het Deklas.nu3 computernetwerk. Dat is het netwerk waarbij op de schoollocatie een server aanwezig is.

Als je niet alle groepen terugziet in het inlogscherm, controleer dan of deze functionaliteit voor de betreffende groep is ingeschakeld. Dit doe je in MOO beheer. Klik aan de linkerkant op de ontbrekende groep en vervolgens op het tandwieltje Groepsbeheer:

In het scherm moet de functionaliteit Inlogscherm ingeschakeld zijn.

LET OP: De wijzigingen die je hier aanbrengt zijn pas de volgende dag zichtbaar op het inlogscherm.

Nadat je de groepslogin hebt ingeschakeld voor de verschillende groepen in MOO moet je via deklas.nu beheer de inlogassistent ook nog in schakelen. Je gaat naar het deklas.nu beheer onder je admin account:

Hier kies je onder het kopje Netwerkbeheer voor Inlogassistent AAN. De Inlogassistent kun je per groep inschakelen: