Beeldschermen dupliceren of uitbreiden

Als je beschikt over twee beeldschermen die op één computer zijn aangesloten (bijvoorbeeld een monitor en een touchscreen), kun je deze beeldschermen dupliceren of uitbreiden. Beide instellingen hebben hun eigen kenmerken.
  • Bij het  dupliceren (of klonen) van het bureaublad wordt hetzelfde beeld weergegeven op beide beeldschermen. Deze optie wordt het meest gebruikt bij presentaties.
  • Bij het  uitbreiden van het bureaublad wordt het werkgebied verdeeld over beide beeldschermen. Deze optie wordt normaal gesproken gebruikt om meer werkruimte te creëren, of om het ene beeld op het touchscreen te tonen en het andere op de monitor.

Om je beeldscherm te dupliceren of uit te breiden druk je op de Windows-logotoets + P en kies je voor Dupliceren of Uitbreiden:

Zoals je ziet kun je er ook voor kiezen om alleen het scherm van de pc aan te zetten (het tweede scherm gaat dan op zwart), of het tweede scherm (de monitor van de pc gaat op zwart).