De Printix extensie gebruiken

Wanneer een school apparaten heeft die door ons beheerd worden, en de school maakt gebruik van Printix, installeren wij op alle beheerde apparaten een Printix-extensie. Deze zorgt ervoor dat vanaf deze apparaten geprint kan worden op de printers die op de school aanwezig zijn. Deze extensie kun je gebruiken als je via Later afdrukken een uitgestelde afdrukopdracht wilt vrijgeven.

• Ga naar de Chromebrowser en meld je aan met je schoolaccount.
    (Meestal ben je al ingelogd met je MOO-account)
  • Je ziet rechtsboven in het venster van de Chromebrowser een puzzelstukje; klik daar op en je ziet de Printix extensie:

• Je kunt met behulp van de punaise deze extensie meteen rechtsboven zetten:

• Klik op het logo van Printix. Het Printix venster wordt geopend.
  • Je ziet hier de afdrukopdrachten die je hebt aangemerkt als Later afdrukken. (Zie het helpartikel Document afdrukken hieronder)
  • Selecteer het document dat je wit afdrukken en klik onder in het venster op Afdrukken:

• Als meerdere documenten na elkaar wilt afdrukken, klik je op het schuifknopje rechtsboven.
  • Als je de afdruk wilt annuleren, klik je op de drie puntjes rechts> Verwijderen