Chromebook - Geef je oude wachtwoord op

Geef je oude wachtwoord op: Deze melding krijgt de gebruiker op de Chromebook nadat het MOO wachtwoord van de gebruiker is gewijzigd:

• Om toch in te kunnen loggen zonder het oude wachtwoord op te geven, dien je te klikken op Je oude wachtwoord vergeten?
  • Er verschijnt de melding Je kunt doorgaan, maar alleen je gesynchroniseerde gegevens en instellingen worden hersteld. Alle lokale gegevens gaan verloren
  • Wanneer je vervolgens klikt op Toch doorgaan, word je succesvol aangemeld.

Aangezien de leerling lokaal geen data heeft opgeslagen kan dit zonder problemen uitgevoerd worden.

De melding zal bij een volgende MOO wachtwoord reset opnieuw verschijnen.

Dit komt in ieder geval voor als in MOO Startportaal is ingesteld dat het wachtwoord na verloop van tijd gereset moet worden. De ict-coƶrdinator van de school kan in MOO Beheer instellen dat voor in ieder geval de onderbouw groepen het wachtwoord op Zwak gezet wordt. Dan verloopt het wachtwoord niet. Een nog betere oplossing is om voor de onderbouwgroepen een plaatjeswachtwoord te kiezen. Dat verloopt ook niet en is eenvoudiger te onthouden voor jonge leerlingen.