Windows Updates geforceerd downloaden en installeren

Dit helpartikel is alleen van toepassing op het Deklas.nu3 computernetwerk. Dat is het netwerk waarbij op de schoollocatie een server aanwezig is.

Windows update worden via een automatisch proces op de achtergrond gedownload en geïnstalleerd op alle werkplekken. Dit gebeurt op willekeurige momenten waarbij het systemen op basis van meerdere factoren de juiste timing bepaald. Hierdoor kan het voorkomen dat er onderscheid is tussen de verschillende werkplekken.

Het kan wenselijk zijn om geforceerd te zoeken naar updates en deze per direct te installeren.
In deze handleiding leggen wij uit hoe je een systeem op het Deklas.nu3 netwerk kan worden voorzien van nieuwe Windows Updates. Het advies is om het werkstation aan te sluiten met een netwerkkabel.

Ervaar je issues zoals een traag systeem, fouten bij het opstarten of heb je een systeem die Windows fouten geeft? Dan is het advies om het systeem te voorzien van een schone installatie d.m.v. rissen. Zie hiervoor de instructies Werkplek uitrollen/Rissen

• Log in op het desbetreffende systeem
  • Klik op Start
  • Open de instellingen
  • Klik op bijwerken en beveiliging
  • Klik vervolgens op Naar updates zoeken
  • Als er nieuwe updates geïnstalleerd dienen te worden dan verschijnt hiervan een melding in beeld. Gebruik de dan aanwezige knop om de updates te installeren, of het systeem te herstarten.
  • Verschijnt er na het zoeken de melding Uw pc is bijgewerkt, dan is het systeem voorzien van de laatste updates en zijn er geen verdere acties nodig.
  • De computer zal nu de laatste updates installeren.

Na het installeren van de laatste updates is het vereist om het systeem opnieuw op te starten.

BELANGRIJK: Het kan zijn dat er meerdere keren naar updates gezocht moet worden. Niet alle updates kunnen in dezelfde 'sessie' geïnstalleerd worden. Controleer daarom na een herstart altijd nogmaals of er updates beschikbaar zijn.
BELANGRIJK: Het kan zijn dat er geen updates worden weergegeven echter krijgt u wel een melding dat er updates geïnstalleerd dienen te worden. Klik hiervoor op online controleren op updates van Microsoft Update zoals onderstaande afbeelding: