Microsoft Teams kan niet worden geopend op Chromebooks

Dit helpartikel is alleen van toepassing wanneer je gebruik maakt van  Apparaatbeheer

Wanneer Microsoft Teams niet kan worden geopend op chromebooks en daarbij de foutmelding geeft dat cookies niet toegestaan zijn in de webbrowser, is het mogelijk om deze handleiding te volgen om het issue op te lossen. De oplossing is namelijk om de cookies van derden toe te staan op chromebooks.

Maak je geen gebruik van apparaatbeheer? Maak dan een melding aan via onze online servicedesk zodat wij dit issue voor jou kunnen oplossen. Klik voor meer informatie over de online servicedesk op de volgende link: Een melding aanmaken via de Online Servicedesk

1. Log in bij MOO
  2. open vervolgens de tegel Apparaatbeheer.
  3. Klik link onderin beeld op instellingen.
  4. Klik op het tabblad Chrome OS, vervolgens in het venster Gebruikersvoorkeuren staat onder Schoolstandaard het tabblad Privacy, klik hierop

Opmerking: Als de optie blijft staan op “Schoolstandaard” , zullen de Cookies van Derden worden toegestaan voor alle groepen en personeel. Mocht alleen voor enkele groepen de “Cookies van Derden” ingeschakeld moeten worden, klik je op “Schoolstandaard” en selecteer je de groep(en) waarvoor je cookies wilt toestaan.

5.  Klik nu achter Cookies van derden toestaan op het schuifje, zodat deze instelling wordt ingeschakeld. Vergeet niet om op opslaan te klikken onderin beeld.

Het is nu mogelijk om teams te starten op chromebooks.