iPads in een groep plaatsen en uit een groep verwijderen

Je kunt op je Chromebooks en Windows-apparaten op twee manieren instellingen toepassen: op apparaatniveau en op gebruikersniveau. Bij iPads kan je alleen op apparaatniveau instellingen toepassen.

Apparaatgroepen, kun je zelf aan maken in Apparaatbeheer.

• Ga naar Groepen in het portaal.
  • Klik op + Nieuwe groep om een nieuwe groep aan te maken.

• Vul de gewenste naam in voor de nieuwe groep.
  • Kies van welke template de groep de instellingen overneemt. Er zijn templates voor leerlingapparaten, personeelsapparaten en digiborden.

Het is alleen mogelijk om een template toe te wijzen bij het maken van een groep, je kan voor een groep niet op een later moment een ander template toewijzen. Je zal dan een nieuwe groep moeten maken met het juiste template en de apparaten naar deze groep moeten verplaatsen.

Apparaten toevoegen aan een groep:

• Kies aan de linkerkant Apparaten.
  • Je ziet een overzicht van alle apparaten.
  • Staat het apparaat er nog niet bij? Klik dan op Synchroniseren.
  • Selecteer het apparaat of de apparaten en klik op Selecteer bulkactie.
  • Kies Toekennen aan groep.
  • Selecteer de gewenste groep in de lijst en klik op Toekennen.