Instellingen maken voor de iPads

In Apparaatbeheer kun je een aantal instellingen maken voor de iPads die in beheer zijn opgenomen.

• Ga in MOO naar Apparaatbeheer
  • Kies aan de linkerkant Instellingen
  • Selecteer de knop iPadOS

Je kunt alleen Apparaatvoorkeuren instellen. De iPads kennen geen gebruikersvoorkeuren.

Je kunt op twee manieren apparaatvoorkeuren instellen: via de Schoolstandaard of via een apparaatgroep.

Bij de meeste instelmogelijkheden staat onder de instelling “Overgenomen van de systeemstandaard”. Deze templates bevatten de door ons aanbevolen instellingen voor leerlingapparaten, personeelsapparaten en digiborden. Door een groep aan te maken en deze te koppelen aan een template krijgen automatisch alle apparaten die aan deze groep gekoppeld worden de juiste instellingen.

Werkwijze per instelling:

•       Kies de apparaatgroep waarvoor je een instelling wilt aanpassen.
  •       Wijzig de instelling en sla deze op.

Het is ook mogelijk om een instelling te maken voor een van de templates. Deze instelling wordt meegenomen voor alle onderliggende apparaatgroepen.

Let op: er zijn instellingen die tot ongewenste situaties kunnen leiden, zoals toestaan dat het wachtwoord gewijzigd kan worden.

De aangepaste instelling van een apparaatgroep overschrijft de schoolstandaard.

Je kunt maar voor één apparaatgroep tegelijkertijd instellingen aanpassen.

Er zijn vijf tabbladen waarin je instellingen kunt aanpassen:

Een opmerking over Updates: deze worden automatisch uitgevoerd. Updates worden alleen uitgevoerd als de iPads aan staan.

In het tabblad Updates kun je aangeven dat het niet mogelijk is om overdag updates te laten uitvoeren. In de standaard instelling is dit van 8 tot 15 uur. Deze tijden kun je aanpassen: