Browser reset

Helaas komt het voor dat een internet browser niet de juiste pagina laat zien waardoor een online programma in bijvoorbeeld Basispoort een wit scherm laat zien of vast loopt. De servicedesk geeft dan vaak het advies om een browser reset uit te voeren. Hoe je dit doet lees je in onderstaand artikel, we geven uitleg over de 2 meeste gebruiker Internet browsers Google Chrome en Microsoft Egde.

Google Chrome browser

1. Open Chrome op je computer.
  2. klik rechtsboven op Meer welke te herkennen is aan de 3 puntjes

menu Chrome browser

3. Ga vervolgens naar instellingen.
  4. Selecteer Instellingen resetten.
  5. Kies Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
  6. kies voor Instellingen resetten.
  7. Herstart de browser.

Met deze stappen wordt geen volledige reset uitgevoerd. Sommige instellingen, zoals lettertypen of toegankelijkheid, worden niet verwijderd.

Microsoft Edge

Indien je gebruik maakt van de browser Edge voer je de volgende stappen uit :

1. Open de Edge Browser
  2. Klik rechtsbovenin op de drie puntjes en ga naar Instellingen
  3. Klik op Instellingen opnieuw instellen
  4. Klik op Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden
  5. Herstart de browser