Systeembeheer applicaties blokkeren - mei 2022

✨ Nieuwe features

Chrome OS beheer:

• Het is nu mogelijk om in te stellen dat een Chromebook in de slaapstand gaat, naar het vergrendelscherm gaat of wordt uitgelogd wanneer er een x-aantal minuten geen activiteit is geweest of wanneer de klep van de Chromebook gesloten wordt. Je kan deze optie vinden bij de gebruikersvoorkeuren in de Chrome OS instellingen in Apparaatbeheer.

Windows beheer:

• Het is mogelijk om systeembeheer applicaties binnen Windows zoals PowerShell, Command shell of het register te blokkeren. We hebben dit standaard voor je aangezet.
  • Externe opslag (zoals een USB-stick) kan worden geblokkeerd. Ook dit hebben we standaard vast voor je aangezet. Beide opties vind je in het Windows instellingen scherm binnen Apparaatbeheer.

• Apps die via Apparaatbeheer geïnstalleerd zijn kunnen nu ook via Apparaatbeheer verwijderd worden.
  • Het is mogelijk gemaakt om in Edge een 2e profiel toe te voegen.

✅ Opgeloste problemen

Chrome OS beheer:

• Een aantal instellingen kon niet worden aangepast. Wanneer deze in Apparaatbeheer werden aangepast, gebeurde er niets in Google. Deze problemen zijn verholpen.