Nieuwe functies iPad beheer - maart 2022

✨ Nieuwe features

iPad beheer:

iPad beheer bevindt zich nog in een testfase.

• Voor alle bestaande apparaatgroepen in Apparaatbeheer zal er een iPadOS configuratieprofiel worden aangemaakt. Ook wanneer er een nieuwe apparaatgroep wordt aangemaakt zal hiervoor een iPadOS configuratie profiel worden gemaakt.
  • De functionaliteit om Apple tokens en certificaten te kunnen beheren is toegevoegd. Je kan alle benodigde certificaten importeren en koppelen. Ook is het mogelijk om tokens te verlengen en te kunnen ontkoppelen.
  • Bij het synchroniseren van VPP-apps (apps die in volume zijn aangekocht) wordt er nu gecontroleerd of er nieuwe apps beschikbaar zijn uit Apple School Manager.
  • Het is mogelijk om meer dan 10 iPads tegelijk te importeren.

✅ Opgeloste problemen

Portal Apparaatbeheer:

• Ondersteuning toegevoegd voor een apostrof in de naam van een groep.

Chrome OS beheer:

• Gastmodus is nu ook aangezet voor ChromeOS voor de apparaatgroep 'Leerlingapparaten met gasttoegang'.

Windows beheer:

• In apparaatbeheer kan je een uitstelperiode instellen voor Windows Updates. Voor kwaliteitsupdates van Windows kan je nu maximaal 30 dagen uitstellen. Dit is gedaan om mee te gaan met het gewijzigde beleid van Intune.

🚀  Verbeteringen

Portaal Apparaatbeheer:

• Bij een nieuwe release is het niet langer nodig de browser opnieuw op te starten. De cache van de browser wordt nu correct geïnvalideerd.
  • Verbeterde validatie toegevoegd op alle URL invoervelden op de instellingenpagina’s.