Apparatenoverzicht vernieuwd - juni 2022

✨ Nieuwe features

Apparatenoverzicht:

• Het apparatenoverzicht in Apparaatbeheer is vernieuwd. Nieuwe of bestaande apparaten kunnen meteen in het apparatenoverzicht aan een groep gekoppeld worden. Dit maakt het toevoegen van nieuwe apparaten sneller en makkelijker.
  • Ook laat het apparatenoverzicht veel meer informatie zien. Je kan zelf instellen welke kolommen je in het overzicht wil weergeven. De apparaatnaam en het serienummer worden weergegeven, maar je kan er ook voor kiezen om kolommen als ondersteuning tot of schijfruimte toe te voegen.
  • Er zijn een aantal velden die je zelf vrij kan invullen. Zo kan je de locatie van een apparaat en een omschrijving invullen. Ook de velden aankoopdatum, garantiedatum en afschrijfdatum kan je toevoegen en invullen. Ten slotte kan je alle gegevens in het apparatenoverzicht met een druk op de knop exporteren naar een CSV-bestand. Zo wordt de inventarisatie van alle apparaten meteen een stuk makkelijker.
  • De  mogelijkheid om in bulk acties uit te voeren is toegevoegd. Je kan meerdere apparaten selecteren en deze in één keer in een groep plaatsen. Wanneer alle apparaten die je geselecteerd hebt van hetzelfde type zijn, dus alleen iPads, Chromebooks of Windows-apparaten, zijn er meer opties die je in bulk kan uitvoeren. Je kan op deze manier meerdere apparaten tegelijk verwijderen of resetten.

🚀  Verbeteringen

Algemeen:

• Het zoekvenster in het apparatenoverzicht zoekt nu in alle velden zonder deze eerst te moeten selecteren.
  • Er is een melding toegevoegd indien er apparaten nog niet in een groep zitten.
    Wanneer je op deze melding klikt krijg je vanzelf het juiste filter toegepast zodat ze in een groep geplaatst kunnen worden.
  • Apparaten kunnen nu snel in een groep geplaatst worden door in het overzicht een groep te selecteren. Dit wordt direct opgeslagen.
  • Het aanmaken en bewerken van groepen is veel makkelijker en sneller gemaakt.

Windows beheer:

• Bij de gebruikersinstellingen kan je voor Edge een lijst met vertrouwde websites toevoegen.