Chrome-apparaat uitrollen en in beheer nemen

• Je leest hier hoe je een Chromebook uitrolt en in beheer neemt. Een Chromebook kan pas in beheer genomen worden als het eerst uitgerold is.

Chromebook uitrollen

Chromebook in beheer van Apparaatbeheer opnemen

Chromebook uitrollen

Stap 1 Open Apparaatbeheer en navigeer naar Instellingen:

Stap 2 Selecteer Chrome OS:

Stap 3 Onder het kopje 'Chrome OS' vind je de enrollment gegevens die je bij de volgende stappen gaat gebruiken. Het wachtwoord kun je zelf genereren door op het slotje te klikken.

Stap 4 Zet je nieuwe Chromebook aan of voer een 'factory reset' (Fabrieksinstellingen herstellen) uit bij een gebruikt toestel om in het welkomstscherm terecht te komen. Klik op Beginnen:

Stap 5 Kies het juiste WiFi netwerk en klik op Volgende:

Stap 6 Klik op de knop Akkoord & verder gaan:

Stap 7 De Chromebook controleert op Chrome OS updates:

Stap 8 Wanneer het 'Wie gebruikt deze Chromebook?' scherm zichtbaar is gebruik je de toetscombinatie 'CTRL + ALT + E' om verder te gaan naar het 'Enterprise Enrollment' scherm. Belangrijk, kies dus niet voor Jij of leerling

Dit is een heel belangrijke stap. Als je vergeet om de toetscombinatie 'CTRL + ALT + E' te gebruiken en meteen de inloggegevens van de Enrollment manager invoert, (stap 9), wordt de Chromebook niet uitgerold en moet de Chromebook weer teruggezet worden naar de fabrieksinstellingen. Zie het helpartikel Chrome-apparaat herstellen naar fabrieksinstellingen.

Stap 9

Login met de inloggegevens van de Enrollment manager (zie Stap 1 t/ 3):

Het kan voorkomen dat na de Enterprise aanmelding een MOO aanmeldscherm verschijnt. Dit heeft te maken met een SSO (Single Sign On) die actief is op het domein.

Indien dit scherm verschijnt dien je nogmaals het enroll account en het wachtwoord in te voeren:

Stap 10 De Chromebook wordt nu uitgerold; dit kan enkele minuten duren:

Stap 11 Het 'Je bent succesvol uitgerold' scherm is nu zichtbaar. Klik op Voltooien om verder te gaan;

De Chromebook is nu uitgerold en kan in beheer van Apparaatbeheer opgenomen worden.

Chromebook in beheer van Apparaatbeheer opnemen

• Open Appraatbeheer en ga links naar Apparaten:

• Klik rechtsboven op Apparaten synchroniseren:

• Selecteer Chrome OS:

• Vink de checkbox in de regel van de nieuwe Chromebook aan en klik op Synchroniseren:

De Chromebook moet nu nog in een groep geplaatst worden om de instellingen van deze groep over te nemen.

• Na het synchroniseren worden de nieuwe Chromebooks in het apparaatoverzicht weergegeven.
  • Selecteer de apparaten en klik op Selecteer bulkactie.

• Kies Toekennen aan groep.
  • Selecteer de gewenste groep in de lijst en klik op Toekennen.