Chromebook herstellen met behulp van USB

In enkele hardnekkige gevallen is het niet voldoende om een Chromebook te herstellen via een Powerwash. Het systeem zal dan herstelt moeten worden door middel van een Herstel USB.

Wat heb je hier voor nodig?

• Een lege USB-stick met minimaal 8 GB geheugen.
  • Windows computer of laptop.
  • Chrome webbrowser opgestart als administrator (indien je dit op een werkcomputer doet, heb je het beheer of enroll-account hiervoor nodig).

De USB-stick die je gebruikt voor het herstellen van de Chromebook zal volledig gewist worden. Zorg dus dat er geen belangrijke bestanden op staan. Ook zal de USB-stick op een manier geformatteerd worden waardoor deze daarna niet meer voor andere doeleinden te gebruiken is. Je kan er voor kiezen de USB-stick te bewaren voor het geval je later een andere Chromebook van het zelfde type wil herstellen. Wil je de USB-stick weer voor andere doeleinden kunnen gebruiken, plan dan een afspraak in bij onze servicedesk via onze boek-een-tijd-pagina.

1. Download het herstelprogramma, dit doe je door de op de link te klikken en vervolgend te kiezen voor Toev. aan Chrome.

Bevestig dit door op Extensie toevoegen te klikken.

2. De Extensie Chromebook-herstelprogramma is nu te openen door in de Google Browser  rechts bovenin op het puzzelstukje te klikken.

3. Open het Chromebook-herstelprogramma en klik op Aan de slag.
  4. Volg de stappen door bij stap 1 het model nummer in te vullen, kun je het model niet vinden? klik dan op een model uit de lijst selecteren. Door op doorgaan te klikken zoekt het systeem vervolgens naar een geschikte USB.

5. Stop de geschikte USB met minimaal 8 GB aan geheugen in de computer of laptop en klik nogmaals op doorgaan. Het is nu mogelijk om een Herstel USB te maken door op Create Now te klikken.

Let op, alle data zal worden gewist!

6. Wanneer de USB-stick succesvol is aangemaakt kan de USB-stick worden verwijderd, plaats de USB-stick nu in het desbetreffende niet goed functionerende Chromebook. Het systeem zal zichzelf van een schone installatie voorzien, het scherm wordt zwart en geeft een indicatie hoelang het herstellen bezig is.
  7. Mocht je hierna alsnog problemen ervaren met de Chromebook, neem dan contact op met onze servicedesk. Tip, boek een tijd met een specialist zodat de servicedesk contact met je opneemt op het door jou gekozen tijdstip.

Kijk voor meer informatie op https://heutink-ict.nl/boek-een-tijd