Apps en extensies installeren

In dit artikel leggen we uit hoe je Chrome OS apps aanschaft en hoe je deze beschikbaar stelt voor de installatie. Een belangrijke voorwaarde om apps te kunnen installeren op een Chromebook is dat het apparaat uitgerold moet zijn. Dan kun je aan de slag.

• Open Apparaatbeheer en ga naar Applicaties:

• Klik op de Chrome OS Web Store
  • Zoek de app en selecteer deze:
  • Klik op Aankopen (deze term wordt ook gebruikt voor gratis apps)
  • Ga weer terug naar Applicaties
  • Klik in het overzicht van de apps op de app die je net hebt aangekocht. De app is nu beschikbaar gemaakt voor installatie. Aan de rechterkant kun je zelf regelen voor welke Gebruikersgroepen je de applicatie wilt installeren:

• Klik rechtsonder op Opslaan.
  • De app is geïnstalleerd en klaar voor gebruik. De gebruikers vinden de app op hun Chromebook in het overzicht van de apps (via de cirkel linksonder op hun Chromebook)