Een groep toevoegen en apparaten koppelen

Je kunt op je Chromebooks en Windows-apparaten op twee manieren instellingen toepassen: op apparaatniveau en op gebruikersniveau. Op apparaatniveau maak je instellingen die bijv. van toepassing zijn op het apparaat zelf, ongeacht gebruiker die is ingelogd (bijv. de toetsmodus). Op gebruikersniveau maak je instellingen die gelden voor de ingelogde gebruiker, ongeacht het apparaat waarop ze inloggen.

De gebruikersgroepen worden net als alle gebruikers gesynchroniseerd met MOO Startportaal. Apparaatgroepen, daarentegen, kun je zelf aan maken in Apparaatbeheer.

Nieuwe groep aanmaken

1. Log in bij MOO Startportaal met je ICT-coördinator account en ga naar Apparaatbeheer
  2. Ga in Apparaatbeheer naar Groepen
  3. Klik op + Nieuwe groep om een nieuwe groep aan te maken
  4. Om apparaten aan de groep toe te voegen ga je in het menu naar Apparaten.