iOS apps aanvragen in de Apple School Manager

Om apps te kunnen distribueren via het MDM beheer platform moet je deze eerst aanvragen/aankopen via de Apple School Manager.

Om apps aan te vragen dienen onderstaande stappen worden gevolgd:

• Log in middels het bekende Apple ID en wachtwoord + MFA(Multi Factor Authentication) via de portal van de Apple School Manager: https://school.apple.com/

• Ga vervolgens naar Apps en boeken en zoek middels de zoekbalk naar de app die ge├»nstalleerd moet worden op de iPads.

• Als je de gewenste app hebt geselecteerd kun je in het volgende scherm het aantal licenties worden aangegeven. Via de optie Wijs toe aan dient de MDM server van de school te worden geselecteerd.
  • Klik vervolgens op Download om de app + het aantal licenties aan te vragen:

Wanneer je deze stappen hebt uitgevoerd zullen de apps beschikbaar worden in het MDM beheer platform en kunnen deze door de servicedesk van Heutink-ICT worden gedistribueerd naar de iPads. Dit kun je melden via de Online Servicedesk door een ticket aan te maken of door telefonisch contact op te nemen.