Apps installeren op de iPads

In Apparaatbeheer kun je apps installeren op de iPads. Dat kan zowel aan alle iPads als aan iPads in een apparaatgroep. De apps moeten eerst worden aangevraagd via Apple School Manager waarna ze in Apparaatbeheer kunnen worden geïnstalleerd.

• Ga vanuit MOO naar Appraatbeheer
  • Kies aan de linkerkant voor Applicaties
  • Selecteer de knop Apple School Manager

Apps aanvragen in Apple School Manager

Om apps aan te vragen dienen onderstaande stappen worden gevolgd:

• Ga naar Apps en boeken en zoek via de zoekbalk naar de app die geïnstalleerd moet worden op de iPads.

• Als je de gewenste app hebt geselecteerd kun je in het volgende scherm het aantal licenties aangeven. Via de optie Wijs toe aan dient de MDM server van de school te worden geselecteerd.
  • Klik vervolgens op Download om de app + het aantal licenties aan te vragen:

Wanneer je deze stappen hebt uitgevoerd worden de apps beschikbaar in Apparaatbeheer

Apps installeren op de iPads

• Ga aan de linkerkant van Appraatbeheer naar Applicaties
  • Klik aan de rechterkant op de knop Apps synchroniseren:

Selecteer in het venster Applicaties het besturingssysteem iPadOS

• Selecteer de app die je wilt installeren op de iPads
  • Wanneer je de app in een mapje geplaatst wil hebben op de iPad kies je een map bij Mapindeling. Wil je een nieuwe map maken om de app in te plaatsen dan vul je de gewenste naam voor de map in bij Mapindeling, de map zal dan gemaakt worden.
  • Kies in het rechter venster de apparaatgroep(en) waarin de iPads staan waarop je de apps wilt installeren:

De apps worden nu op het startscherm van de iPads van de geselecteerde groep(en geplaatst. Dat kan een paar minuten duren.

Let op: Als je apps met een betaalde licentie op iPads hebt gezet, kunnen de apps van de iPads verwijderd worden, maar licenties kunnen niet teruggezet worden.