Apps verwijderen van de iPads

In Apparaatbeheer kunnen apps op de iPads die in beheer staan worden geïnstalleerd. Het is ook mogelijk deze apps weer te verwijderen van de iPads.

• Ga via MOO naar Appraatbeheer.
  • Kies aan de linkerkant voor Applicaties.
  • Selecteer de app die je van de iPads wilt verwijderen.
  • Klik op het schuifje van de groep om de app van de iPads die in deze groep staan, te verwijderen.
  • Klik op Opslaan.

Let op: Als je apps met een betaalde licentie op iPads hebt gezet, kunnen de apps van de iPads verwijderd worden, maar licenties kunnen niet teruggezet worden.
Ook kun je niet meer apps op iPads installeren dan je licenties hebt aangeschaft.

Voorbeeld 1: als je 10 licenties hebt aangeschaft en de app op de 10 iPads van groep X hebt geïnstalleerd, kun je deze apps wel van de iPads van groep X verwijderen, maar je kunt de app daarna niet op de iPads van groep Y installeren.

Voorbeeld 2: als je 10 licenties hebt aangeschaft, en de app op de iPads van groep X wilt installeren, zullen op maximaal 10 iPads van deze groep de app worden geïnstalleerd.