Windows: Systeemgegevens opzoeken

Om systeemgegevens van een Windows systeem op te zoeken zoals een serienummer of computernaam kan dat op de volgende manieren:

Via het instellingenscherm:

Log eerst in als gebruiker of gast op het systeem, het maakt niet uit onder welke naam, deze gegevens zijn altijd op te zoeken.

Ga nu naar start, instellingen. Klik daarna op Systeem en dan op Info.

Alle gegevens over de computer staan nu in beeld zoals de Computernaam en Serienummer.

De computernaam komt vaak overeen met de naam in het apparaatoverzicht in Apparaatbeheer, zoek anders d.m.v. het serienummer.

Via het aanmeldvenster:

Deze methode werkt niet met de inlogassistent, kies dan eerst voor het standaard aanmeldvenster.

Kies nu voor andere gebruiker, en typ het volgende in bij gebruikersnaam:

.\

De computernaam staat nu in beeld bij "aanmelden bij" en komt vaak overeen met de naam in het apparaatoverzicht in Apparaatbeheer.