Windows-apparaten in beheer nemen

Je lees hier hoe je een nieuw apparaat in beheer neemt. Als een apparaat in beheer is genomen, kun je er allerlei instellingen voor maken, op apparaatniveau of op gebruikersniveau. Voordat je een apparaat in beheer kunt nemen, dient het apparaat te zijn uitgerold. Hoe je dat doet, lees je in het artikel Installatie nieuw Windows-apparaat.

• Open Apparaatbeheer
  • Ga naar Apparaten:

• Klik op Apparaten synchroniseren.

• Selecteer Windows:

• Je ziet een overzicht van een of meerdere Windows-apparaten die uitgerold zijn.
  • Vink de checkbox(en) aan en klik op Synchroniseren.
  • Het apparaat wordt in beheer genomen.

Apparaat toevoegen aan een groep

Het Windows-apparaat moet nu nog in een groep geplaatst worden om de instellingen van deze groep over te nemen.

• Ga aan de linkerkant naar Groepen

• Om een apparaat toe te voegen aan een Apparaatgroep, klik je in de regel van de groep waaraan je het apparaat wilt toevoegen op de pen onder Acties:
    • Klik het juiste apparaat aan en verplaats deze met het pijltje >> naar Toegewezen:

•  Klik vervolgens op Opslaan.