Chrome-apparaat herstellen naar fabrieksinstellingen

Als de gebruiker de Chromebook al heeft gebruikt voor deze gekoppeld is aan een Google omgeving zal deze eerst een Powerwash moeten krijgen. Deze handeling kost ongeveer een minuut. Ook kan deze methode gebruikt worden wanneer de Chromebook niet meer naar wens functioneert.

• Schakel de Chromebook uit
  • Druk op Esc + Refresh + Power
  • De Chromebook zal na een aantal seconden aangaan en in de recovery modus gaan
  • Druk vervolgens op CRTL + D, vervolgens Enter. De Chromebook zal herstarten
  •  Zodra de Chromebook weer is opgestart zal een soort gelijk scherm weer verschijnen, hier kun je een Spatie en een Enter invoeren
  • De Chromebook herstart wederom
  • Na de herstart ziet u het volgende: Welkom > Ga aan de slag. Klik daarop
  • Er moet nu verbinding worden gemaakt met een draadloos netwerk
  • Kies het juiste wifinetwerk en vul het bijbehorende wachtwoord in
  • Accepteer vervolgens de Google Chrome OS voorwaarden
  • De Chromebook wordt automatisch bijgewerkt en komt op het inlogscherm
  • Druk op CTRL+ALT+E om bij de Enterprise Enrollment te komen, ook wel bekend als zakelijk aanmelden
  • Log in met het uitrolaccount