De Printix Client thuis installeren en gebruiken

Ook thuis kun je gebruik maken van Printix. Je kunt dan documenten afdrukken op de printer die op school staat. Je hebt daarvoor het programma Printix Client nodig.

Printix Client installeren

• Ga naar de website https://<schooldomein> .printix.net/download
    (<schooldomein> is de tekst die achter je naam staat als je inlogt in MOO, bijvoorbeeld https://devuurtoren.printix.net/download
  • Druk op de knop Download Printix Client
  • Het installatiebestand wordt gedownload. Er verschijnt linksonder in het venster een melding dat het bestand mogelijk schadelijk kan zijn voor je computer. Klik op Behouden.
  • Klik op de naam van het installatiebestand. De installatie wordt uitgevoerd.

Printix Client gebruiken

Als de installatie is uitgevoerd, staat rechtsonder in de taakbalk onder het driehoekje het icoon van de Printix Client:

Met behulp van deze knop kun je een aantal functies beheren:

Printers: voeg een printer toe en installeer de printerdriver

Zie wat er wordt afgedrukt: geeft een lijst weer van de documenten die de Printix Client aan het afdrukken is

Ophalen en documenten afdrukken: opent de webbrowser; meld aan om de wachtrij te zien en een afdruktaak te annuleren
Gewenste afdrukmethode: Direct afdrukken: drukt het document rechtstreeks af op de geselecteerde printer.

Je kunt de afdrukmethode van jouw voorkeur wisselen tussen: Direct afdrukken en Later afdrukken.
Deze keuzemogelijkheid is niet beschikbaar als Later afdrukken door de beheerder is uitgeschakeld, of als u beveiligd moet afdrukken of standaard later moet afdrukken.

Gewenste afdrukmethode: Later afdrukken: Slaat het afgedrukte document op totdat je het document vrijgeeft via je telefoon, tablet of computer.
Deze keuzemogelijkheid is niet beschikbaar als Later afdrukken is uitgeschakeld, of als je beveiligd moet afdrukken of standaard later moet afdrukken.

Vraag me om de afdrukmethode bij iedere afdruk: schakel dit in om telkens als je afdrukt het dialoogvenster Selecteer afdrukmethode te laten verschijnen. De gewenste afdrukmethode is voorgeselecteerd in het dialoogvenster en als je niet reageert, wordt deze na 30 seconden gesloten en afgedrukt volgens de gewenste afdrukmethode. Er wordt geen afdrukmelding weergegeven.
Deze keuzemogelijkheid is niet beschikbaar als Later afdrukken is uitgeschakeld of als je beveiligd moet afdrukken.

Toon melding bij afdrukken: vink dit aan om elke keer bij het afdrukken een pop-up met een afdrukmelding weer te geven.

Help: opent een uitgebreide Engelstalige handleiding.

Meld u aan als een andere gebruiker: aanmelden is de eerste keer vereist. Als je al bent aangemeld wordt je naam weergegeven.