Documenten vanuit huis afdrukken op de schoolprinter

Als je vanaf je thuiscomputer een document wilt afdrukken op een printer die op school staat, moet je eerst het programma Printix Client installeren. Zie hiervoor het helpartikel De Printix Client thuis installeren en gebruiken.

De printer die op school staat is nu beschikbaar in het printmenu van bijvoorbeeld Word. Je kunt deze printer selecteren en het document wordt op de printer op school afgedrukt.

Je kunt in het menu van Printix Client kiezen voor Voorkeursmethode. Je stelt de voorkeursmethode zo in:

Ga naar de Printix Client. Deze vind je als je in de taakbalk van je computer klikt en op het Printix-logo klikt:

Stel de voorkeursmethode in op Direct AfdrukkenLater afdrukken of kies de optie Vraag me om de afdrukmethode bij iedere afdruk. Dit is de veiligste methode. Elke keer dat je een afdrukopdracht geeft, verschijnt er een venster waarin je de keuze maakt: