Webclips toewijzen aan de iPads

In Apparaatbeheer kun je webclips (links naar websites) toewijzen aan iPads die in beheer zijn.

• Ga vanuit MOO naar Apparaatbeheer
  • Kies aan de linkerkant Applicaties

Webclip aanmaken

• Kies linksboven de knop Webclip aanmaken:

Vul de naam en de url in. Geef aan op welke manier er een icoon moet worden gekoppeld aan de webclip. Dat kan de icoon van de website zijn (als deze in de website is opgenomen), een icoon uit de bibliotheek van Apparaatbeheer, of een eigen afbeelding zijn:

• Klik op Opslaan

Webclip op de startpagina van de iPads zetten

• Ga in Appraatbeheer aan de linkerkant naar Applicaties
  • Selecteer bij App type Webclips en bij Besturingssysteem iPadOS

• Selecteer in de lijst met webclips de juiste clip (gebruik eventueel de zoekbalk)
  • Klik rechts onder Installeerbaar via de optie Apparaatgroepen
  • Klik op het schuifje bij de groep waarin de iPads staan die de webclip moeten krijgen:

• Klik op Opslaan

Webclips verwijderen van de iPads

• Volg bovenstaande stappen en klik op het schuifje om de webclip van de iPads te verwijderen.

Webclips verwijderen uit de lijst

• Volg bovenstaande stappen en klik op de prullenbak in de regel van de webclip. Bevestig je keuze.