Apparaatinstellingen wijzigen

Je kunt voor Chromebooks instellingen maken op Apparaatniveau en op Gebruikersniveau. In dit artikel leggen we je uit wat apparaatinstellingen zijn en welke instellingen je kunt maken. In het artikel Gebruikersinstellingen wijzigen leggen we uit hoe je gebruikersinstellingen kunt wijzigen.

Apparaatinstellingen

Dit zijn instellingen die voor Chromebooks gemaakt worden. Dat betekent dat ze gelden voor iedereen die op de Chromebook werkt. De Chromebook moet in een groep te zijn geplaatst om instellingen te kunnen maken.

• Open Apparaatbeheer en ga links naar Instellingen
  • Kies Chrome OS:
  • Je ziet het kopje Apparaatvoorkeuren met daaronder de aanduiding van de groepen, een aantal tabbladen en per tabblad een aantal instelmogelijkheden:

Groepen
    Deze staat op Schoolstandaard. Hier kun je kiezen voor welke groep je instellingen wilt aanpassen.

• Klik op Schoolstandaard en kies een van de apparaatgroepen. De instellingen die je maakt in Apparaatvoorkeuren gelden nu voor deze groep.

Het tabblad  Algemeen

Bij de meeste instelmogelijkheden staat onder de instelling “Overgenomen van de systeemstandaard”. De Systeemstandaard is de instelling die de voorkeur heeft vanuit de Schoolstandaard.

Werkwijze per instelling:

• Kies de apparaatgroep waarvoor je een instelling wilt aanpassen.
    • Wijzig de instelling en sla deze op.

Het is ook mogelijk om een instelling te maken voor de Schoolstandaard. Deze instelling wordt meegenomen naar alle onderliggende apparaatgroepen.

Tabblad Gebruikerservaring

• Loginscherm aanpassen
      Hier kun je een andere achtergrondafbeelding kiezen
    • Inloggen zonder domeinnaam (niet van toepassing als de Inlogassistent van MOO wordt gebruikt- is alleen van toepassing op de schoollocatie)
      Zorgt ervoor dat de gebruiker alleen de gebruikersnaam voor de @ hoeft in te vullen
    • Inlogassistent
      Zorgt ervoor dat de leerlingen op de Chromebooks kunnen inloggen met de Inlogassistent van MOO Startportaal

Tabblad restricties

• Bluetooth activeren
      Toestaan dat de Chromebooks via Bluetooth verbinding kunnen maken met andere bluetooth apparaten.
    • Inlog beperken tot gebruikers met een school- of stichtingsdomein
      Alleen gebruikers met een account van de school of de stichting kunnen inloggen op de Chromebooks

Tabblad Gedeelde apparaten

•  Gastgebruikers toestaan om met hun eigen domein in te loggen