Windows-apps aanschaffen en beschikbaar maken voor installatie

Je kunt in Apparaatbeheer apps aanschaffen en installeren via de Windows Education Store en de Windows Traditional Store. De Windows-apparaten moeten natuurlijk wel in beheer zijn van Appraatbeheer.

Apps installeren via de Windows Education Store

• Ga naar Apparaatbeheer en links naar Applicaties:

• Klik op Windows Education Store
  • Zoek de app die je wilt installeren en selecteer deze:

Klik in het volgende venster op

• Sluit het tabblad van de Edcucation Store en ga terug naar Applicaties
  • Klik op Synchroniseer Windows Apps:

De aangeschafte apps worden nu beschikbaar

Apps installeren via de Windows Traditional Store

• Ga in Apparaatbeheer naar Applicaties
  • Klik op Windows Traditionele Store
  • Klik op de gewenste app en klik op Aankopen
  • Ga terug naar Applicaties
  • Klik op de app die je net hebt aangekocht. Zoals je ziet is de app nu beschikbaar gemaakt voor installatie. Aan de rechterkant kun je zelf regelen bij welke groepen je de applicatie wilt installeren.